Din hund har fått en kiropraktisk eller annan behandling och blir tillfälligt bra, men symtomen återkommer hela tiden

Känner du igen dig?                                                                                                                                                 Pixabay

 

Har du funderat över vad det kan bero på? Är det verkligen så att ”skadan” återkommer på grund av något hunden eller du gör (eller undlåter att göra?)? Nej, orsaken är en helt annan!

Det utförs många symtombehandlingar inom rehabilitering och friskvård för hund. En av de absolut vanligaste är manipulation av bäcken och kotor; det är nämligen enkelt och går snabbt att hitta dessa SYMTOM på att hunden avlastar en ursprunglig skada. Det är ännu vanligare att din hund rekommenderas träning i water treadmill (vattentrask) och laserbehandlingar trots att ingen diagnos har ställts.

Så vad är det egentligen man åtgärdar? Jo, SYMTOM på att kroppen är felbelastad! Symtom är dessutom tacksamma att behandla då resultatet blir så direkt och påtagligt för hundägaren…MEN det blir inte bestående eftersom den ursprungliga skadan fortfarande inte åtgärdats. För att den ska kunna åtgärdas krävs en korrekt diagnos, vilket i sin tur kräver en komplett undersökning av rörelseapparaten. En så omfattande undersökning tar långt mycket längre tid än vad som är standard i branschen; från 10 och upp till 40 minuter och då hinner man dessutom slänga in en laserbehandling för att göra kunden riktigt nöjd. Det som egentligen hänt är att kunden blivit lurad.

På Facebooksidan kan ni kortfattat läsa om Askas resa nu:

 

Allmänt | |
Upp