Måste man stretcha hunden?

Det finns bara en bestående lösning för att återfå, bibehålla och underhålla en frisk och elastisk muskulatur - stretching! Med andra ord - om en muskel blivit överansträngd och förkortad måste den rent fysiskt töjas ut till normal längd för att återfå sin fulla funktion.

Det är inte svårt att lära sig stretcha sin hund, men det är inte heller jättelätt. För att inte göra illa hunden och för att stretchingen ska bli effektiv är det otroligt viktigt att du får lära dig hur du ska utföra varje övning. Det är också avgörande för resultatet av tiden och arbetet du lägger ner att du stretchar de muskler och muskelgrupper som just din hund behöver hjälp med. Muskler som är 100% elastiska och friska ska inte stretchas i onödan.

Om du är nybörjare på stretching för hund rekommenderar jag att du börjar med att få en noggrann genomgång gjord, för att få ett individuellt anpassat stretch- och träningsprogram. På det sättet lär du dig snabbast hur du kan underhålla din hund och förebygga skador i muskel-, sen- och ledvävnad.

Om du regelbundet stretchar din hund får du en otrolig kunskap om din hunds rörelseapparat och känsla för minsta förändring som inträffar. Din hund slipper gå med rörelseinskränkningar och smärta i onödan och får ett friskare, gladare liv!

 Fotograf: Christoffer Frances
Allmänt | |
Upp